Social Selling

‘Stop met verkopen… wordt gekocht!’
Klinkt goed, maar hoe kan Social Selling daarbij helpen?

‘Social Selling is leveraging your own professional brand and social networks to gather insight and connections, then use those information to help you discover new opportunities, sell and get business done.’

Deze ‘Social Selling’ definitie van LinkedIn klinkt misschien wel interessant, maar roept tegelijkertijd ook heel veel vragen op. Blue Fish’s unieke ‘Social Selling Roadmap’ geeft je die antwoorden en laat zien hoe je commercieel gebruik kunt maken van Social Media.

Want in ‘De Nieuwe Economie’ wordt van business professionals nou eenmaal verwacht dat zij ook online een reputatie creëren en unieke meerwaarde bieden. Daarbij gebruikt 75% van jullie klanten Social Media voor research en referentie en maakt 52% van hen een eerste beslissing aan de hand van jullie online activiteiten.

Aan de hand van Blue Fish’s Social Selling Roadmap, leer je alles over personal branding, de do’s & dont’s bij zakelijk gebruik van Social Media, de technieken en mogelijkheden die LinkedIn en andere platforms jou bieden en hoe Social Media jou kan helpen om nieuwe klanten te vinden én mee te verbinden.

Are You LinkedIn

Or LinkedOut?

De Canon Alliantie Managers zijn perfecte relatiebeheerders die op C-level contacten onderhouden. Jeroen heeft hun “Social Selling skills” naar een hoger niveau geholpen, waarna ze Linkedin veel actiever zijn gaan gebruiken. De bijdrage aan het business succes is evident.
Rik van Zantwijk
Jeroen heeft bij onze bank tijdens een workshop zijn ‘social selling roadmap’ gepresenteerd. Aan de hand van deze roadmap zijn inmiddels al veel collega’s actief aan de slag met Linkedin en Twitter. Met zijn enthousiasme en positieve energie neemt hij op natuurlijke wijze drempels weg en maakt het zakelijk gebruik van social media voor veel collega’s een stuk minder ‘eng’. Een goede zaak!
Saskia Wagenaar